Dansles kun je op diverse manieren geven. Sabroso heeft als salsaschool een geheel eigen stijl van lesgeven. Dat komt doordat er bij de lesopzet een paar belangrijke uitgangspunten gelden:


1

In de meeste latindiscotheken bestaat 80% van het repertoire uit salsa. Bij Sabroso wordt hier direct mee begonnen. Zo kun je al snel in het circuit meedraaien.

2

Binnen de salsa en aanverwante muziekstromingen zijn er verschillende dansstijlen. Bij Sabroso leer je er verscheidene, waaronder de veel voorkomende LA-Style en de cubaanse Casino-stijl, zodat je met vrijwel iedereen uit de voeten' kunt.

3

Dansen is een vorm van expressie op muziek. Voor een goede uitvoering van een dans is het essentieel dat je de muziek waarop je danst begrijpt. Daarom wordt in de lessen ook aandacht besteed aan het luisteren naar de instrumenten die binnen de salsamuziek worden gebruikt, en de opbouw van nummers. Een simpel voorbeeld: als de muziek naar een hoogtepunt gaat, pas je je dans daarop aan. De lessen worden soms begeleid met live percussie. Zo leer je gemakkelijker de gebruikte ritmiek en muzikale structuren te herkennen.


Voor een mooie dans is een goede basistechniek. een absolute voorwaarde. Een fraai uitgevoerde basispas is veel meer waard dan een ingewikkeld figuur zonder een goed fundament. In alle salsa lessen wordt er dan ook gewerkt aan swing en techniek.


Naast de salsa lessen kunnen er ook workshops of salsa privélessen worden gegeven.

Meld je nu aan voor een salsa proefles via het salsa proefles overzicht!